den vackra dansen balett.

På mina yngre dagar så spenderade jag massor med timmar i danslokalen med en dansfröken och massor med andra töser. Vi fick dansa allt från jazz till street och en hel del andra danser. Vi uppträdde på massor med roliga tillställningar och fick sminka och klä upp oss. Jag tyckte väldigt mycket om det men när träningstiderna krockade med fotbollen slutade jag. Jag kommer fortfarande ihåg några av stegen i en dans vi uppträdde med på dansensdag, vilket är lite knasigt. Men det jag egentligen ville föra fram i det här inlägget var, att jag här om dagen insåg hur oerhört vackert balett är på bild. Vilken enorm fysik och styrka man måste ha för att kunna göra alla positoner. Helt otroligt vackert och elegant! 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

När dagen känns rätt stinky ändå.

I skrivandets stund sitter jag och dricker en kopp te, city blandningen för att vara mer exakt ur min Stinky-mugg. Den muggen kändes passade idag då jag mest känner "Usch fy och blä!", dagen känns rätt stinky helt enkelt.
 
Eftersom jag inte har niorna i veckan så har jag extra långa raster vilket är rätt skönt. Jag har dock bara tre dagar kvar på mitt vick som lärare på högstadiet, vilket känns rätt skönt det med. Man får se det positiva och den erfarenheten man får med vissa saker. Jag vet inte riktigt om det var som jag förväntade mig att det skulle vara att ha högstadieklasser, eller jag tror jag förväntade mig värre. Jag såg det som en rolig utmaning bara men förväntade mig inte att eleverna skulle lyssna ett piss på mig. Jag kan tycka att det är lite smått jobbigt att man inte får veta om man ändå gör ett helt okej jobb eller inte. Minns själv hur man var när man hade vikarie i den åldern, man slapp gärna jobba en lektion om det gick. Jag kan inte påstå att de har sluppit något, jag har sagt till dem att jobbet skall bli gjort och gör de inte något vad ska jag göra åt det lixom? Mer än säga till dårå. Nu låter det bara som att jag tycker allt är en pest och pina vilket det inte är. Några är riktigt trevliga och jobbar på med uppgifterna de fått och några skiter i det helt enkelt. Kan tänka mig att det finns ett antal elever som tycker jag är kass vikarie men de finns nog även några som tycker jag är helt okej. Hoppas att jag iaf har gjort mer nytta genom att ha varit där för läraren jag är vikarie för och eleverna med, självklart! Nu ska jag runda av här och vila lite innan jag ska tillbaka och agera "tyskalärare", sehr gut! hehe.
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

Sötaste lilla tösen Sanna

 
På lördagen var det Tomtarnas vinterspel på stan och jag hade turen att träffa på två små busungar som jag fick promenera och busa lite med samtidigt som vi fick karameller av tomtar från olika länder. Senare på kvällskvisten så kikade busungarna förbi igen och jag fick träffa denna söta tös två gånger på en dag. Vi målade naglarna, lekte med barbie stallet och tog lite kort. Fröken Sanna är tyvärr inte så förtjust att bli fotograferade när det finns barbie att leka med men fick några fina på henne ändå, den söta lilla tösen! 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Foto / länka inlägget

   

Min finaste käraste hund.

Självklart måste min skrutt agera modell på den nya fina stolen jag fick av en vän. Hon är så gullig min lilla plutt hund och duktig är hon också. Jag hoppas hennes fäll period snart är över och att hon ska få den långa fina pälsen som hon ska ha som långhårig border collie. ♥
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Sally, min fina. / länka inlägget

   

You could have it so much better without me.

 
Jag låter klippet tala för sig själv och att hon är så sjukt grym, dalkullan Miss Li går inte att missa. Och vi hade absolut inte kunnat ha det so much better without her! Lyssna, njut och sjung med! 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Film & Musik / länka inlägget

   

När Sverige känns lite för avlångt.

Jag är så glad att jag köpte den här fina jordgloben när jag var i Luleå sist. Jag ser framför mig hur fin den kommer vara när jag väl skaffar mig en egen liten lya. Sedan kan jag inte låta bli att tänka på hur många platser och länder det finns som jag hade velat besöka. Samtidigt som jag önskar att jag kunde knäppa med fingrarna och befinna mig på en annan ort bara i vårt avlånga land Sverige. Jag har så många fina nere i söder och jag önskar det gick lite snabbare och enklare att ta mig till dem. Ja jag önskar att jag kunde klippa bort en del där i mitten så jag kom lite närmare. 
K O M M E N T E R A (1)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

Frukost på sängen en fin söndag.

Helgen sprang iväg och varvade mig nästan känns det som. Jag lyxade till det lite imorse och åt frukost i sängen. Det är så otroligt mysigt! Längtar tills jag hittar någon fin att göra frukost på sängen åt igen. Men just nu känns det rätt bra att bara göra det till sig själv och äta samtidigt som man läser en bra bok eller tittar en serie med massa mumsbitar i. Sedan gör det inte saken sämre om man äter mumsig frukost, eller att man har städat rummet dagen före vilket betyder renbäddad säng. Boken jag har börjat läsa är Gunnar Ardelius fortsättning på boken jag läste i höstas, den heter "Bara kärlek kan krossa ditt hjärta" och jag är storm förtjust i hans romaner. Älskar när bara titeln på böcker tilltalar en. För hur många gånger har inte kärlek krossat ens hjärta, men det har även lappat ihop det. Jag äter gärna frukost på sängen med den boken i handen så fort som möjligt igen. 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

en tisdag.

Det är tisdag och jag har gjort comeback som vikarie på skolorna i måndags, efter ett frivilligt uppehåll. Jag har  varit på min gamla gymnasieskola med niorna och jag kände mig rätt gammal när jag gick runt som en "fröken" med mina elever. Jag har suttit i gamla fiket och sedan åkt buss hem. Det var rätt nostalgiskt ska ni veta! Efter att jag hoppat av bussen gick jag och drack te och surrade i några timmar med en vän och avrundade dagen med en promenad till Emelie som bjöd på korvsoppa. Det passade perfekt då jag var hungrig som en varg och rätt frusen.
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

Bland blommiga koppar & gott te.

Jag tänkte att jag kunde visa två guldkorn i ett inlägg en torsdags kväll som denna. Här mina kära bloggisar skådar ni världens bästa födelsedags present, nämligen min green gate samling jag fick när jag fyllde år och två otroligt goda teer som gömde sig i Emmas giftbag. Jag kommer inte behöva köpa en enda kopp när jag flyttar ut ur flickrummet och vill gärna att det ska ske snart. Okej jag kommer förmodligen inte sluta köpa massa fina blommiga koppar,muggar och skålar i olika slag. Det är något man kan ha många av tycker jag. Så jag vill nog börja packa och flytta ut ur boet snart till en egen liten lya. Tanken på lång mysfrukost med någon man tycker om och ett gott te i dessa koppar ger mig fjärilar i magen. 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

En helg med den bästa

 
Vem annars än Emma kommer på idéen att ställa en rosa gullig giftbag på kudden där jag skulle sova. Hon är för go alltså! Och innehållet var lika perfekt som överraskningen. Te och värmeljus med doft av jordgubb. Så jag det bara kan bli. Här ska mysas med te och tända ljus som doftar jordgubb.  
 
Självklart är jag några hundringar fattigare och lite mer kläder,smycken och skor rikare efter en helg men vad gör det lixom? Man kan ju inte få för mycket av det goda. Jag tycker så galet mycket om min Emma. Vi är så lika varandra men ändå rätt olika på många sätt. Jag är även förälskad i staden Luleå. Jag kan tänka mig hur underbart det vore att bo där, jag hade varit som fisken i vattnet. Det hade varit hur bra som helst att få träffa Emma betydligt oftare än med flera månaders mellanrum. Jag är alltid full med energi efter en helg med henne och har även återfått mitt sockersug efter massa godis, vill gå på bio så snart som möjligt igen efter att vi har sett taken 2, prata in på sena natten och ja bara vara med henne så jag längtar redan tillbaka. 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

Med tre favoriter som er kan det inte bli annat än bra.

Förra veckan var verkligen en grymt bra vecka! Jag spenderade massor med tid med min fyrbenta bästa vän och min tvåbenta bästa vän Ellis & fyrbenta lilla Ippo, hehe. Vi gick på promenader efter älven och busade i snön på dundret. Detta var då innan snön kom till stan utan bara fanns på vårt kära fjäll. Jag tränade massor och mådde rätt gott faktiskt, vilket man bara kan göra med 3 favoriter. 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

Jag tog tåget till Luleå.

Jag tog en spontan tripp till Luleå förra helgen, till världens bästa Emma. Det betyder en lyckad helg med massor av shopping, godsaker, chai latte, film tittande, bio, mat och en massa pratstunder långt in på nätterna. Det blir inte annat än en lyckad helg. Tyvärr är en helg alldeles för kort så jag stannade måndagen också och ändå hann vi inte med allt vi planerat. Får nog göra en favorit i repris snart igen. Packa för en helg är inte lätt kan jag säga er! Jag hade stora problem då jag alltid går i stickat och är lite shopping tokig så måste man tänka sig för lite. Jag konstaterade rätt snabbt att min färg just nu är lila. Jag skuttade runt i lila färger hela helgen. Men lila är ju fint! 
Snön vräkte ner och nu i efterhand ångrar jag att jag inte gjorde en gif på den här bilden när snöflingorna faller så fint. Ni får ursäkta mitt endast grundmålade balkong räcke, den fick inte mer färg i sommar. Men det jag ville säga var väl att, det vita guldet är här nu. I en alldeles för stor mängd jag vill ha färgade höstlöven tillbaka!  
I luleå låg inte en flinga på marken iaf. 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

små lätta moln ser jag på din himmel.

Mitt fototokiga jag tog varandra i handen och plåtade lite bilder för någon vecka sedan. Alla bilder jag tog var egentligen svart/vita i tanken men dessa tyckte jag blev rätt bra i färg. Jag behöver någon att plåta så jag själv slipper stå framför och bakom kameran. Kanske får tvinga kusinen snart igen. Nu i brist på annat slängde jag ihop ett litet kollage. Jag har inte tagit de övriga bilderna, alltså bara bilderna på mig själv.   
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Foto / länka inlägget