Vi blir aldrig äldre än vi känner oss

Idag frågade min lillkusin mig, "Vad gjorde du när du var 16 år egentligen?" 
Jag stannade upp och tänkte en liten stund, det kändes ju som att det var igår men ändå så väldigt länge sedan. Jag berättade om våra äventyr med det lilla "mopedgänget" vi hade, till hur vansinnit olyckligt kär jag var i killen i paralellklassen och hur roliga plåtningar vi hade när vi precis förstått hur systemkameran fungerade. Lite smått komiskt kände det att hon frågade det just idag då jag tidigare under dagen lyssnat på en av Håkans otroligt bra låtar och just tänkt på att raderna.. 
"Och jag såg min ungdom trampa gasen i botten och sen köra rakt in i en bergvägg, man måste dö några gånger innan man kan leva." stämde rätt bra ändå.
 
Okej inte dö ordagrant men att den trampade gasen i botten och gick sjukt snabbt iaf och att man klarade det mesta trots att man trodde att man skulle dö ibland. Nu ska ingen tro att jag lider av världens åldersnoja och vill ha tillbaka mina tonårsår igen, tvärtom jag ser framemot att möta de äldre dagarna. Men har lite svårt att förstå att om 2 år fyller min lilla kusin 18 år och jag då samma år blir 25. Att hon lever sina år som tonåring nu och det är så otroligt roligt att reflektera över saker hon grubblar över som jag hade sett på likadant då men ser på med helt andra ögon idag. Livet är grymt och att bli äldre är bara bra och egentligen blir vi aldrig äldre än vi känner oss! Kom ihåg det! 
 
Trevlig Fredag allihopa! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Dear Diary / länka inlägget

   

EGO

 
Igår tittade jag filmen Ego för andra gången, den har väldigt bra handling och jag tycker om den mer för varje gång. Man tänker inte på hur ytligt vi människor ser på saker ibland. Samt hur mycket man ska uppskatta alla sinnen. Tänker på när jag satt och surra med en go vän om hur lite vi människor stannar upp och bara njuter och är för stunden, tex en vacker midnattsol. Jag vet själv att jag hade plockat upp kameran i hopp om om att ta en perfekt bild för att minnas. Samtidigt är det ett sätt att bli minnas för när man tittar på kortet så minns man. Men om vi då ist hade stannat upp lite, kanske blundat och lyssnat på omgivningen, tittat och fångat bilden på minnet ist för kameralinsen så hade det blivit en annan sak. 
 
Filmen handlar mycket om yta och hur man kan se saker annorlunda när man förlorar något man kanske alltid räknat med att ha. Ni förstår säkert ännu bättre vad jag menar om ni tittar filmen.
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Film & Musik / länka inlägget

   

Man kan ju drömma lite.

Jag klickade in på hemnet idag och föll pladask för sovrummet på bilden där i högra hörnet. Snetak kan vara så sjukt fint men opraktiskt i vissa sammanhang men ändå så fint! Ja just nu drömmer jag om ett eget hem, ett ljus och fint ett! 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Dear Diary / länka inlägget

   

min fina samling med muminmuggar

 Idag fick jag för mig att ta kort på min fina muminmuggs-samling. Min senaste är såsdjuret som är sniffs mamma i sagan. Jag har kommit en bra bit i min samling tycker jag, men än är den inte helt komplett. Allt te smakar lite extra gott ur en muminmugg. Jag har alltid haft ett gott öga för muggar/koppar och kommer nog fylla mina skåp fort när jag flyttar.  
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Min vardag / länka inlägget

   

-

 
tell me someone, please! 
 
 
 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Dear Diary / länka inlägget

   

Dofta som en blomsteräng

DKNY be delicious fresh blossom / MARC JACOBS DAISY eau so fresh. 
K O M M E N T E R A (0)
publicerat i Foto / länka inlägget