Fluffiga Frallor

 
Jag bakade så gudomligt god frallor för två veckor sedan. Tänkte jag lägger upp receptet nu iaf om någon är sugen på att baka, bättre sent än aldrig som sagt! Jag kan rekomendera frallorna starkt iaf. Fluffiga, goda och helt perfekt till kvällsfikat! 
 
Fyll bunken med detta: 
50 gram jäst, psst lägg lite extra så jäser de ännu mer. 
6 dl mjölk
125 gram smör
16-17 dl mjöl
1,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
 
Sedan.. 
Slänger du i alla torra ingredienser i assistenten eller bunken om du gör allt för hand. 
Smält smöret och häll i mjölken och vänta tills det är fingervarmt, alltså 37 grader, häll sedan ner det i bunken. 
Knåda degen tills den är bra, den ska gärna vara lite kladdig så frallorna inte blir torra. 
Lägg en duk över och låt jäsa till ungefär dubbel storlek. 
Dela degen i två delar, och där efter ca 16 bitar som du rullar till bollar.
Rulla bollarna i handflatorna för att få en slät yta.
Lägg på en plåt och låt jäsa i 15 minuter, pensla sedan med ägg och strö vallmofrön över.
Grädda sedan i 200 grader i 12-18 minuter tills frallorna fått fin färg. 
Låt svalna lite under en duk och ..
 
Sedan kokar ni te eller choklad och brer på smör och skivar ost och har världens godaste kvällsfika. Tadaa! 
 
 
 

KOMMENTARER


Namn:
V.I.P?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: